Tervetuloa Wyat Shetlandsiin!

Rehellisesti sanottuna Wyat Shetlands on projekti, jonka ei pitänyt koskaan nähdä päivänvaloa. Kaikki alkoi siitä, kun hairahdin ensimmäiseen shetlanninponiini, jonka majoitin silloiselle yksityistallilleni. Jos olisin silloin tiennyt, mihin se johtaa, olisin ehkä harkinnut vielä toisen kerran. Tässä sitä nyt sitten kuitenkin seistään pienten, pörröisten ja nappisilmäisten ponien ympäröimänä, ja varpaitani myöten niille sydämeni menettäneenä.

Ensimmäiset Wyat-kasvatit syntyivät jo vuonna 2013. Pienimuotoinen ponikasvatus oli minulle erittäin mieluinen harrastus, ja yksityishenkilönä se oli samalla rentoa puuhastelua rakkaiden ponieni kanssa. Varsinaisen siittolan perustaminen on aina ollut minulle suorastaan puistattava ajatus. Vei minulta muutaman vuoden ymmärtää, että toimintamuodon muuttuminen papereissa harrastetallista siittolaksi ei automaattisesti tarkoita sitä, että kasvatustoiminnasta tulee tylsää ja velvollisuuden täyteistä puurtamista. Uudenvuoden lupaukseni vuodelle 2015 oli se, että olen rohkea ja hyppään johonkin tuiki tuntemattomaan. No, sen minä todellakin tein! Wyat Shetlands rakentui tiluksilleni ennätysajassa. Eikä se tietenkään johtunut siitä, että olin näiden muutaman vuoden aikana raapustellut melkoisen kasan luonnoksia pöytälaatikkoon!

Wyat Shetlands on siis shetlanninponeja rennolla otteella ja pieni pilke silmäkulmassa kasvattava talli. Pienestä koostaan huolimatta shetlanninponit ovat äärettömän sitkeitä ja monipuolisia harrasteponeja, joka tuntuu ikävä kyllä monelta unohtuvan. Haluan omalta osaltani näyttää, että näiden syötävän suloisten ponien kanssa voi myös menestyä unohtamatta hauskuutta ja elämästä nauttimista. Wyat Shetlandsissa on monennäköistä ja -kokoista ponia, joista jokainen on oma hulvaton persoonansa. Olen itse kasvanut perheessä, jossa kouluratsastus sekä valjakkoajo ovat lähellä sydäntä. Sen takia olen ottanut tavoitteekseni kasvattaa suorituskykyisiä, ja toivottavasti selväpäisiä, koulu- sekä valjakkoponeja. Puitteemme eivät missään nimessä ole hulppeat, mutta maata löytyy senkin edestä, mikä mahdollistaa myös aktiivisen kilpailutoiminnan.

Siinä oli meidän toimintaideologiamme pähkinänkuoressa. Toivon, että viihdyt Wyat Shetlandsissa, ja nappaat lähtiessäsi pienen shetlanninponivarsan kainaloosi! Poneille saa kernaasti tarjota porkkanoita tai muita herkkuja, mutta varothan sormiasi!

Käythän rapsuttamassa myös isompia ponejani viereisessä tallirakennuksessa?

♥ Miia Maria, VRL-10382
miiamaria@notkelma.net

Päivitetty 16. kesäkuuta 2020

Ponit nauttivat lämpimästä alkukesästä laitumilla <3 Kasvattilista päivitetty!
  Anna meille peukku VRL:n tallilistalla! Shetlanninponien ystäville
Huvitus
Härdelli
Idya Shetlands
Keijukulman Shetlanninponit
Maybeck Stud
Mooncloud
Virtuaalitalli Dei
Walnut Grove Shetlands
Zanneshof

Shetlanninponien laatuarvostelu

Wyat Shetlands on virtuaalitalli! Wyat Shetlands is a sim-game stable! © Miia Maria 2018 / Koristekuvien © KKJ & scirlin